PARTICIPACIÓ D’ANDORRA A LA 58a BIENNAL D’ART DE VENÈCIA

‘EL FUTUR ÉS ARA’, PHILIPPE SHANGTI

Una proposta provocadora, articulada com una instal·lació fragmentada per criticar els efectes del consumisme exacerbat i sacsejar la consciència col·lectiva. Obres de colors saturats i brillants, amb acabats perfectes i nets, que busquen, tanmateix, la protesta i la provocació.

Shangti retrata de manera audaç la superficialitat construint històries pensades al mil·límetre. Fotografia, escultura i també audiovisual d’estil kitsch, el projecte de Shangti es troba dins del metallenguatge de l’art i ens apropa a l’estètica contemporània en clau art pop.

Una invitació a reconsiderar el present consumista que ens apropa a un futur aventurat massa proper…

Seguir llegint

El pavelló d’Andorra presenta una proposta provocadora i de ficció especulativa, en què Shangti sacseja la consciència col·lectiva amb la seva visió del món. Una instal·lació fragmentada en retalls que cal examinar aïlladament per entendre el projecte multidisciplinari: la crítica al consumisme exacerbat i als seus efectes.

Al més pur estil Camp, escenifica temes universals amb superfícies brillants i colors saturats, i amb acabats perfectes i nets, però alhora busca, tanmateix, la protesta i la provocació.

La passió per la fotografia li va arribar de ben petit, quan li van regalar la primera càmera, que va explotar fins a la sacietat. Un caràcter audaç i la mateixa vida el van traslladar a Saint-Tropez, on es va trobar un món que es narcotitzava i s’amagava en la superficialitat. I va gosar retratar-lo, exhibint dones confoses entre la vulnerabilitat i la força, com veiem en la foto monumental Goodness of Oxygen: una dona enredada entre allò que és diví i allò que és més purament mercantilista, fent negoci amb l’aire que respirem.

Tant a Gate of Lost Paradise Park com a Soul Tree Museum es representen altres actes malvats i també les conseqüències de la nostra mala manera de fer.

En tot el projecte, Shangti construeix una història pensada al mil·límetre i s’inspira en James Bidgood o David LaChapelle, els quals, en els seus treballs, també critiquen la societat en què vivim.

L’ús de l’escriptura en la seva obra, les seves etiquetes, genera un missatge que es transmet amb gran rapidesa i de manera  interdisciplinària.  Així, a més d’utilitzar la fotografia i l’escultura, també es mou en el món audiovisual.

Prison of an Addicted Spender és un vídeo escultura kitsch que es podria relacionar amb els treballs de Dan Graham o de Bill Viola.

El projecte de Shangti, de colors alegres i composicions hilarants, es troba dins dels marcs del metallenguatge de l’art i ens apropa a l’estètica contemporània en clau art pop, com es mostra en No Vandalism Here, The Babies’ Hope i Fuck Who Doesn’t Like my Vision.

Una invitació a reconsiderar el present consumista que ens apropa a un futur aventurat massa proper…

Philippe

icon box image

Philippe Shangti

Artista

Artista multidisciplinari de formació autodidacta, Philippe Shangti és originari de Tolosa i actualment resideix al Principat. La seva obra, provocativa i molt impactant visualment, pretén fer denúncia de diverses problemàtiques que afecten la societat actual.

Seguir llegint

El seu treball s’exhibeix en molts països i en importants galeries d’Europa, Àsia i els Estats Units. La seva proposta per al projecte Tallers d’Art-Biennal d’art de Venècia aborda, dintre de la seva estètica personal, aspectes de la realitat andorrana.

icon box image

Eva Martínez

Comissària

 

Artista i professora, és llicenciada en història de l’art i té una variada formació en diversos àmbits, com l’arquitectura, les belles arts i la gestió cultural. També treballa com a arterapeuta i coach creatiu holístic.

Seguir llegint

Com a artista, ha realitzat nombroses exposicions individuals i col·lectives, tant a Andorra com a França i Espanya. Ha estat escollida per participar en el projecte Tallers d’art en vàries edicions, inclosa la del 2016, per la qual va resultar finalista per representar Andorra a 57a edició de la Biennal d’Art de Venècia. Els seus quadres s’han utilitzat com a attrezzo d’algunes pel·lícules i ha dissenyat etiquetes de vi per a diferents bodegues.

Comité Organitzador

Artista
Philippe Shangti

Comissària
Eva Martínez, “Zoe”

Curador
Ivan Sansa / Paolo De Grandis

Coordinació a Andorra
Meritxell Blanco

Coordinació a Venècia
Carlotta Scarpa

Producció
Ministeri de Cultura, Joventut i Esports
PDG Arte Communications

Disseny
Pixel Concepte

Fotografia
Àlex Tena

Producció Audiovisual
Mira Audiovisual

Transport
Intertrans

Amb el suport de
Andorra Turisme

Agraiments
Montserrat Planelles

Comparteix-ho amb nosaltres. Utilitza a les teves xarxes…

#AndorraBiennale2019